De Therapeut

Ik ben Ine Salman.

Sinds januari 2010 werk ik als kindertherapeut in mijn eigen praktijk Spoenk met individuele kinderen en hun ouders. Ik ben afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Ter aanvulling op mijn algemeen therapeutschap volgde ik in 2017 een gespecialiseerde nascholing tot Coach Gedeeld Verdriet en sindsdien bied ik ook hulp bij verlies door overlijden of scheiding. In het voorjaar van 2020 behaalde ik het diploma Jongerentherapie en tegenwoordig werk ik ook met veel plezier met deze doelgroep. 

Ik combineer mijn werk als therapeut met een parttime baan als Intern Begeleider op een basisschool. Beide werkplekken inspireren en enthousiasmeren mij; ze maken het mogelijk een stukje ‘mee te lopen’ met kinderen, jongeren en ouders en ze met rust, ervaring en vakkennis te begeleiden.

Ik ben een nieuwsgierig mens, naar kinderen, jongeren, ouders en hun drijfveren. Hoe komt het dat een kind/jongere doet zoals hij of zij doet? Welke goede redenen zijn er voor dit gedrag? Het antwoord op deze vragen is een zoektocht op maat met als doel veranderingen en beter begrip voor elkaar.

In mijn praktijk ga ik gewapend met humor en fantasie deze puzzeluitdaging aan. Hoe kunnen we een probleem aanpakken? Waar liggen de (on)mogelijkheden, wat kunnen we versterken en uitbreiden? Waar zit kracht? En vooral: hoe krijg je weer grip op je leven?